Klimaskepsis - for og imot
Jeg ville ønske at vi for lenge siden hadde passert det punktet hvor det var relevant å diskutere om klimaendringene er menneskeskapte eller ikke. Og om vi trenger å gjøre noe med det. Men noen har åpenbart interesser i å holde liv i disse mytene. 


Jeg har erfaring for at gode dokumentarfilmer er vel så gode til å forklare kompliserte temaer som bøker og artikler. På denne siden finner du derfor først og fremst link til videoer, men også linker til viktige nettsider som belyser disse spørsmålene.


Først litt videodokumentasjon: At kloden holder på å bevege seg mot katastrofale temperaturer I et tempo ingen hadde forutsett for et par årtier siden:Og her er litt tanker som alle burde kunne bli enige om – climate change people og deniers - hvorfor vi ikke har råd til å gamble med denne trusselen: 

The most terrifying video you will ever see

 
Hvis noen – på tross av en så overveldende vitenskapelig dokumentasjon for denne påstanden, undrer seg over HVORFOR noen FORTSATT benekter disse forskningsresultater,  vil jeg henvise til dette glitrende katalog over viktige dokumentarfilmer og oversiktssider for øvrig:


Først et katalog over forskjellige typer benektere og de typer  argumentasjon de anvender:

Og en oversikt over mytene fra en annen kilde:

Til slutt en del filmer, som forteller om interesser, motiver og politikker bak benektelseskampanjene:

Velkommen til dokumentarfilmenes verden.

Den er mye mer spennende enn Jo Nesbø - Fordi det handler om virkeligheten, din, dine barns og dine barnebarns.

Skulle du, mot forventning, være en av de som ikke ønsker å ta dette inn over deg, vil jeg sitere Aldous Huxley: 

«Fakta slutter ikke å eksistere fordi vi ignorerer dem»


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar